Hírek

Elrendezés és részletek

Az emberek szemmel láthatóan két nagy csoportra oszlanak: azokra, akik szeretik a zsúfoltságot, és azokra, akik nem. Néhány otthonban nyílt hadviselés folyik a családtagok között, hogy minden pedánsan a helyére kerüljön, más otthonokban pedig a kacatok hangyamód gyülekeznek a lakás bizonyos pontjain. Be kell vallanom jómagam a második csoportba tartozom. De előnyben részesítem a keveset a többel szemben, az egyszerűt az olyan szobákkal szemben, ahol a tér és a fény meghatározó jellegét elnyomja a tárgyak és a bútorok tömkelege. Bármelyik táborhoz tartozunk is, a lényeg az, hogy merjük vállalni a meggyőződésünket.

Gondolkodjunk el azon, vajon valóban szeretjük-e a birtokunkban levő tárgyakat? Ha igen, miért? Praktikusak? Szépek, egy vidám eseményre emlékeztetnek? Egy tér atmoszférája az idővel arányosan gazdagodik. A különböző elemeket variálnunk, finomítanunk kell, míg úgy nem érezzük, hogy minden a helyére kerül. Igazán jó vagy érdekes enteriőr ritkán teremthető meg egyik napról a másikra. Egy tapasztalt lakberendezőnek sem megy egyik napról a másikra. De jó ha tudjuk, hogy egy otthon berendezése soha nem „fejeződik be”: az új életszakaszok új követelményeket támasztanak, alkalmazkodásra kényszerítenek bennünket. Ízlésünk is megváltozhat, olykor gyökeresen! A szobák mérete és alakja sokszor előre meghatározza a szerelvények, gépészeti berendezések és legalábbis a nagyobb bútorok optimális elrendezését. Érdemes lakberendező segítségét kérni egy-egy tér optimális kialakításához. A lakberendező által javasolt legapróbb változtatások is üdítően hathatnak!

Az emberek általában tele vannak ötletekkel és elképzelésekkel, amikor új otthonba költöznek, mégis gyakran nehezen döntik el, hosszú távon melyik megoldás lenne a legmegfelelőbb. Ne sajnáljunk segítséget kérni egy szakembertől!

forrás: Megyeri Éva – lakberendező, Szeged