Hírek

A konyha az otthon szíve

Manapság egy konyha bebútorozása, kényelmes felszerelése kisebb vagyonba kerül! Pedig otthonunknak ez a része újra a legfontosabbá vált, a XXI. Századra. Egy finom élet mellett jó beszélgetni a családtagokkal vagy akár a barátokkal is.

Rohanó világunkban egyre inkább vágyakozunk a régi, bevált módszerek után: ismét nekilátunk főzni. Tesszük ezt azért, mert az egészséges táplálkozás egyre fontosabbá válik az életünkben és azért is, mert a mai konyhák nemcsak szépek, hanem felszereltségük is a kezünk alá dolgozik.
Az első dolog, ami a legfontosabb a konyhatervezés alapelveinél, az ergonómiai sorrend. Ma már rengeteg konyhabútort árusító üzlet kínálja termékét tervezéssel együtt. Általában bevált programokkal készítik el az „álom konyhát”.

Amikor belefogunk életünk egyik legfontosabb színterének megalkotásába, gondolkodjunk el azon, milyen konyhában éreznénk jól magunkat. Természetesen olyanban, amit nap, mint nap használunk majd, és örömmel telnek el az ott töltött órák. Utána döntsünk a designról. Milyen színű legyen a bútor váza, más néven a korpusz, milyenek lesznek az ajtók, milyen anyagot látnánk szívesen! A munkalap színe, anyaga és vastagsága is fontos, mert a konyhabútornak ez ad majd keretet, ez ad majd stílust. Ezután jöhetnek a fogantyúk, a korona profil, a világítás és egyéb kiegészítők, melyek a konyhabútorunk díszítő elemei lesznek.

A konyhai gépekre is gondoljunk, melyeket naponta használunk. Mit szeretnénk beépíteni, és mi az, amit inkább szabadon hagyunk, vagy tárolunk. Járjuk be az üzleteket a kész elgondolásunkkal és figyeljünk, nézelődjünk.
De hatalmas segítség lehet egy lakberendező szaktudása ebben az esetben is!
Figyelem! Még a legkisebb konyhában is mindig legyen a munkaterületek között elegendő távolság, minimum 30 cm!

A jó hangulatú konyha barátságos, kényelmes, jó illatú, ahol a sütőben sül a fahéjas almás pite vagy a finom vacsora, amikor hazaérkeznek a családtagok. Családi, baráti beszélgetések színtere, még a nappalinál is nagyobb összetartó ereje van…
Megyeri Éva – lakberendező, Szeged