Hírek

Optimális térkihasználás – Tetőtéri kuckó

Egy mozgalmas családban, családi házban néhány lépcsőfokkal elválasztható a magánszféra. Rendezzünk be a tetőtéren, mindentől távol egy tökéletes háló „lakosztályt”!

A szállodák vagy luxusbérházak legfelső emelete általában népszerű, mivel jól elkülönül, és innen látszik a legszebb kilátás. Ha tökéletes hálószobát szeretnénk, erre a tetőtér kitűnő lehetőséget kínál. Ha megnyitjuk és beengedjük a fényt, akkor az így nyert legfelső szinten olyan menedékhelyet alakíthatunk ki, ahová mindenkor szívesen vonulunk vissza.

Ahhoz, hogy egy padlástérben élni tudjunk, elsősorban fényre és megfelelő belmagasságra van szükségünk. A magasság a kényelmes élettér, míg a fény a hangulatunk javítása miatt fontos. Egy megfelelő méretű ablak nagyobbítja, világosabbá teszi a helyiséget. Éljünk a tetőtér adta lehetőségekkel, de vegyük figyelembe a tér szokásostól eltérő formáját! Először határozzuk meg a helyiség struktúráját és színvilágát, ehhez igazodva egyszerű, nyitott, tágas teret alakíthatunk ki. Igazi kihívást jelent egy lakberendező számára, ha tetőtéri lakást kell megterveznie. A ferde falak nem csak látványos enteriőröknek, de kreatív, meglepő lakberendezési megoldásoknak is teret engednek. A fantáziának pedig semmi sem szabhat határt. Az ilyen otthonok berendezése nagy kreativitást igényel, hiszen a ferde tetősíkok miatt a rendelkezésre álló tér sokszor nagyobbnak látszik, mint amekkora valójában. A ferde tetősík kínálta falak alkalmasak lehetnek könyvespolcok egyéb tárolóhelyek kialakításához, beépítéséhez.

Ha lehet, ki kell használni a különleges építészeti adottságokat minél több egyedi megoldással. A ferde falak miatt nem szabad lemondani semmiről!