Hírek

Stílusirányzatok 3. rész: Az eklektikus

Az eklektikus lakberendezés lényege, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett az otthonunkban, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés!

Nem kell döntenünk, hogy klasszikus, egzotikus vagy modern minimalista lakásdekorációt válasszunk, használhatjuk az elemeket mindenhonnan, ha jó szemmel válogatunk elbűvölő eredményt kaphatunk. Az eklektikus enteriőrök harsányak, figyelemfelkeltők. Lázadás a sekélyes konfekció, az unalomig ismételt kispolgári csak kárpitjában, színében különböző  áruházi bútorok ellen. Elegük van az egyhangú házgyári sablonlakásokból, az előre csomagolt ételekből, az átlag fizetésből és egyáltalán az \”átlagból\”. Felhasználhatjuk akár a korábbi történelmi korok berendezéseit is. Jellemző a megdöbbentő, a szokatlan, a színek kavalkádja. Lehet, hogy sokan megmosolyogják majd, amit látnak, de higgyék el, inkább irigylésre méltók. Lehet, hogy mi is különcök vagyunk a magunk módján? Nézzünk szét a lakásunkban! Az eklektikus hatás rejtélye az össze nem illő tárgyak bátor kombinációjában rejlik, egy ilyen lakás mindig izgalmas és örökké megunhatatlan. Ebben a lakberendezési irányzatban biztos, hogy tetten érhető a művészet, és még harmonizál is a benne otthonra találók egyéniségével. Életrevaló, magabiztos, remek stílusérzékkel megáldott lakástulajdonosok válasszák maguknak ennek az izgalmas, montázsszerű enteriőr sajátos varázsát.

Aki ragaszkodik a letisztult, egységes formákhoz, az semmiképpen se vágjon bele egy bohókás, mások által akár meg is mosolygott berendezés kialakításához. Ne rettenjen meg senki attól, hogy a régi és új bútorok egymás mellé kerülnek, esetleg egy-egy darabért a bizományiig kell elmenni. Minden csak az egyéniségen múlik, merjünk felkavaróak lenni! De ne feledjék, aki nem ért hozzá, de vonzódik ehhez az irányzathoz, az kérjen lakberendezői segítséget! Mindenki számára választási lehetőséget nyújt otthont teremtő munkájában, annak a veszélye nélkül, hogy az ilyen stílusban megkomponált lakásbelsőt bármely divathullám esetleg elavulttá, értéktelenné tenné.

Forrás:  Megyeri Éva – lakberendező, Szeged