Hírek

Egy gyönyörű penthouse lakás az óra toronyban…

Az amerikai fogalom szerint a penthouse tágas, nagy terasszal rendelkező exkluzív lakást jelent, igaz korábban az ilyen elnevezésű ingatlan nem örvendhetett ennyire előkelő megítélésnek.

A tetőn álló lakások megítélésében átütő változást hozott a lift megjelenése. A könnyű megközelíthetőség magával hozta az exkluzivitás, és a luxus elemeit is. A New York Living magazin szerint az első luxus penthouse-t 1925-ben alakították ki New Yorkban. Az 1950-es évektől már utólag is építettek ilyen tetőn álló lakásokat. A mai értelemben vett penthouse lakások azonban csak az 1980-as évek után jelentek meg. A mai penthouse-okhoz több, a keletkezésükhöz kapcsolódó jellemző is kapcsolódik. Ilyen például, hogy ezek a lakások általában az épület tetején találhatóak, homlokzatuk pedig nem azonos az épület homlokzatával. Ebből az következik, hogy hatalmas, gyakran egybefüggő terasz veszi őket körbe.

Különleges elhelyezkedés és kialakítás miatt a korlátozott lakásszám nagyon egyedivé teszi a penthouse lakásokat. Ez az egyediség sokban hozzájárult a mai penthouse képhez. A beruházók ráéreztek a lehetőségre, és ezt az eredetiséget további exkluzív elemekkel, magas minőséggel, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal, nagy térérzettel kiegészítve kiemelkedő értéket teremtettek. A penthouse lakások vonzereje éppen ebben a magas minőségben és egyediségben rejlik. Nem utolsó sorban pedig mindezek összessége révén ehhez a lakásformához különleges életstílus is kapcsolódik.

Ez a penthouse a Dumbo néven ismert környék egyik legmagasabb épületének tetején található, a macskaköves városrész a 80-as években kelt életre egy korábban ipari területen a Brooklyn és Manhattan hidak között. Az apartmant a Dumbo városrész megalkotója, David Walentas tervezte egy öreg ipari épületben, melyet egy kartondoboz gyáros épített. Walentas átnevezte a gyárat ClockTower-re. azaz Óratoronyra és először irodákat alakított ki benne, majd 1998-ban 124 lakást.

A látványos, modern lakás fő szintjét négy hatalmas működő óra uralja, melyek négy, 4,2 méter magas ablakba vannak foglalva, ezek majdnem zavartalan kilátást (az óraszerkezet zavar be) adnak mind a négy égtáj felé. A 280 nm-es fő szinten van nyitott nappali, ebédlő és több mint 4 méter belmagasságú konyha. Az üvegfalú lift és a szinte lebegő lépcső a tér közepén kisebb területű emeletekre visznek, melyek a torony teteje felé egyre szűkülnek. 3 hálószoba található a 213 nm-es második szinten, a harmadik 92 nm-es szinten pedig egy nyitott loft, 4,5 m-es belmagassággal.

A történethez tartozik, hogy miután a 25 millió dolláros ár nem dobogtatta meg a szíveket és a penthouse nem talált gazdára, az ingatlan most bérelhető havi 50.000 dollárért, ez szintén több mint a duplája a második legmagasabb bérleti díjnak, mely jelenleg havi 22.000 USD Brooklynban. Valaki??

Lehet gyűjteni a lakásra, ha megtetszett! A berendezésben nagyon szívesen segítek!

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged