Hírek

Egy gyönyörű eklektikus tér…

Ez a letisztult és modern lakás Mikel Irastorza spanyol designer otthona. Amikor megtalálta a tökéletes helyet saját magának, lecsupaszította a puszta falakig, majd a világ minden tájáról összeválogatott bútorok és lakásdekorációk egyedi egyvelegével rendezte be és dekorálta újra.

Német szék, kézműves tárgyak Baliról, provence-i asztal, marokkói szőnyeg – „Olyan tárgyakat keresek főleg, melyeknek múltja és saját története van és persze a saját kedvenc designereim munkáit.” – mondja Irastorza.  „Nem hiszem, hogy lenne egy bizonyos stílusom, a lakberendező munkámat mindig a hely, a ház, az ügyfél adottságaihoz és igényeihez alakítom. Ez a ház a sajátom, tehát ez mindenből egy kicsi. Azt tudtam, hogy tiszta és nyitott kell legyen, de nagyon otthonos.”  A végeredmény kiegyensúlyozott lett. Finom keveréke a múlt ihlette építészetnek és a jelen design jegyeinek, ahol jól megférnek a klasszikus és a high-end design darabok.

Az alaphangulatot a skandináv lakberendezésre jellemző ragyogóan fehér falak (a hálószobák kivételével) és a meleg, mézszínű parketta adják, a színeket a bútorok és dekorációk viszik az enteriőrökbe, az összhatás kellemesen kiegyensúlyozott. Valljuk be nem lett rossz a végeredmény! Sőt…

 

Az eklektikus lakberendezés lényege, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett az otthonunkban, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés!

Nézzünk szét a lakásunkban! Az eklektikus hatás rejtélye az össze nem illő tárgyak bátor kombinációjában rejlik, egy ilyen lakás mindig izgalmas és örökké megunhatatlan. Ebben a lakberendezési irányzatban biztos, hogy tetten érhető a művészet, és még harmonizál is a benne otthonra találók egyéniségével. Életrevaló, magabiztos, remek stílus érzékkel megáldott lakás tulajdonosok válasszák maguknak ennek az izgalmas, montázsszerű enteriőr sajátos varázsát.

Ne rettenjen meg senki attól, hogy a régi és új bútorok egymás mellé kerülnek, esetleg egy-egy darabért a bizományiig kell elmenni. Minden csak az egyéniségen múlik, merjünk felkavaróak lenni! De ne feledjék, aki nem ért hozzá, de vonzódik ehhez az irányzathoz, az kérjen lakberendezői segítséget!

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged