Hírek

Csodálatos bútorok!

A mesterember és a modernitás találkozása.
Ezeket a szavakat használnám, hogy leírjam ezeket a lenyűgöző bútordarabokat a Morelato-tól.

Az olaszok az állitják, hogy fontos az egyensúly az állandóság és az újítás között, hogy nagyon szép, minőségi bútorokat tudjanak késziteni. Én személy szerint imádom őket, mert vonalai a múltba visznek vissza és mégis a jelenbe maradunk.
Tökéletes anyaghasználat, megfelelő felületkezelés és izgalmas formák!

A 21. század mindössze néhány éve kezdődött, de a formatervezők kreatívabbak, mint valaha.

A formatervezés szinte minden területén forradalmi változások zajlanak: az építészetben, a városépítésben és a belsőépítészetben éppúgy, mint a bútortervezésben vagy a reklámgrafikában. Az új évszázad egészen más irányokat jelöl ki számunkra.
A változás a tárgyak külső megjelenésében a legszembetűnőbb. Az olyan modernista jelszavakat, mint „a kevesebb több” vagy „az ornamentika bűn” ma már aligha vehető komolyan. A dekoráció nagyon fontos elem lett a design világában, és a tervezők újra elképzelhetőnek tartják, hogy pusztán esztétikai okokból hozzanak létre formákat, és ne a funkcionalitás legyen az elsődleges szempont.

A bútortervezés napjainkban a design egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata.
Az utóbbi években a fogyasztók érdeklődése megnőtt a kortárs lakberendezési tárgyak iránt. A mai fogyasztók jelentős része megengedheti magának, hogy bútorvásárláskor jobban figyelembe vegye a divat szempontjait, és merészebben alakítsa ki lakókörnyezetét, mint korábban.

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged