Hírek

A barna fal!

A belsőépítészet egyik legszubjektívebb területe a színválasztás.

Nincs az a mélyreható tudományos vizsgálat, mely képes lenne megjósolni, hogyan reagál ugyanarra a színárnyalatra két különböző ember.

Ugyanakkor bármiféle, egy adott színre vonatkozó általánosítást megcáfolhat a gyakorlat. Bárhogy legyen is, valahol el kell kezdeni. Még ha nincs is „kedvenc” színünk, bizonyára létezik olyan színcsalád, amelyhez ösztönösen vonzódunk, vannak olyan színek, melyek újra meg újra felbukkannak ruhatárunkban, képeinkben vagy tárgyainkban. És vannak olyanok is, amelyek kifejezetten taszítanak. Hagyjuk, hogy ezek a szempontok irányítsák választásainkat, amikor a festésről döntünk, és ne engedjünk a közvélemény csábításának, miszerint a kék hűvösen tartózkodó, a sárga meleg és így tovább.

Ilyen szín az én életemben a BARNA!

Minden árnyalatát szeretem és használom. A lakberendezésben még mindig nagy „divat”. Viszont azért, mert kedveljük ezt a színt, még nem kell mindent  kifestenünk a nappaliban vagy a lakásunkban barnára, hiszen a részletekben, például a kanapé kárpitozásában vagy egy ágytakaróban éppúgy érvényre juttathatjuk.Persze nem árt, ha a falon is megjelenik…

Válogattam egy-két okos megoldást a színhasználatra. Nézegessék, és tanuljanak!

 

Megyeri Éva –  lakberendező, Szeged