Hírek

Egy „TANYA”…gyönyörű!

Dél-Afrikába látogatunk, Cape Town-tól kb. 60 km-re, a Groot Drakenstein Valley-be, hogy bekukkanthassunk egy ‘Babylonstoren‘ névre keresztelt hotelbe.

Az egykori holland telepesek által alapított gazdaságot teljesen felújították, a 17.-18. században emelt épületekből egy 14 lakosztályos, sokcsillagos szállodát alkottak.

A vastag, fehérre meszelt falak enyhítik a nagy nyári meleget, a visszafogott, mégis díszes oromzat megalapoz a klasszikus vidéki hangulatnak, amire a hotelt körülvevő sokhektáros konyhakert és szőlőbirtok teszi a koronát zöldségestől, gyümölcsöstől, fűszernövényestül, libástul, pincészetestül.

A belső terek világosak, letisztultak, mégis elegánsak és minden szobából ragyogó a kilátás a környező dimbes-dombos vidékre, a lazulásról jógaterem, medencék gondoskodnak.

A hotelben főzőkurzusok is zajlanak, amihez az alapanyagért csak ki kell menni a kertbe (minden vendég kap gumicsizmát, kis kosárkát, szalmakalapot, és maga választhatja ki mit enne szívesen), az étteremben pedig egyébként is az idénynek megfelelő kínálatból sütik-főzik a finomságokat.

 

Na milyen? Eltöltenétek itt szívesen egy két napot?

 

Via

 

Megyeri Éva, lakberendező – Szeged