Hírek

Időutazás…valahol Franciaországban!

Egy gyönyörű házra akadtam újra!

Valahol Franciaországban élőben is meg lehetne nézni. Nekem az egyik kedvenc filmem a Julie & Julia jutott róla eszembe…Mintha egy időutazás lenne Julia Child konyhájában!

Jó lenne ebben vagy egy ilyen konyhában „összedobni” egy Boeuf bourguignon-t!  :-)

Aki érdeklődik a francia konyhaművészet vagy érdeklődik egyszerűen a konyhaművészet iránt, az már felfedezhette, igaz hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, de a hozzávaló ételeket művészi módon is el lehet készíteni. Azt gondolom ebben a környezetben mindenkinek menne is. De nem csak a konyha-étkező részt, hanem a ház többi területét is ajánlom mindenkinek. Anyaghasználata, színei, bútorai, kiegészítői mind-mind stílusosak, és valóban a nyugalom érzését adják a házba látogatóknak.

Manapság egy konyha bebútorozása, kényelmes felszerelése kisebb vagyonba kerül. Pedig otthonunknak ez a része újra a legfontosabbá vált, a XXI. Századra. Egy finom élet mellett jó beszélgetni a családtagokkal vagy akár a barátokkal is. Rohanó világunkban egyre inkább vágyakozunk a régi, bevált módszerek után: ismét nekilátunk főzni.

A jó hangulatú konyha barátságos, kényelmes, jó illatú, ahol a sütőben sül a fahéjas almás pite vagy a finom vacsora, amikor hazaérkeznek a családtagok. Családi, baráti beszélgetések színtere, még a nappalinál is nagyobb összetartó ereje van.

Mellékelek egy  Boeuf bourguignon fotót is, hátha valaki kedvet kap és elkészíti. Hívjatok, megyek!

 

Via

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged