Hírek

Fürdőszoba inspirációk…

Sokan nem is tudják mi is valójában a különbség a kádak anyagai között. Ebben adok most egy kis segítséget:

Akrilkádak:

A modern fürdőszobák legáltalánosabban használt anyaga az akril. Számos kád, zuhanykabin, hidromasszázs termék készül akrilból.
De miért pont akrilból?
Az akril egyfajta speciális hőre lágyuló műanyag, amely ezáltal könnyen formázható, jól alakítható, könnyen megmunkálható ezért sok kádforma csak ebből az anyagból alakítható ki. Súlya csekély, könnyen szállítható és mozgatható. Az akrilból készült kádak jó tulajdonságai közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és a jó hőérzet (nem hideg).

Lemezkádak:

A lemezkádak alapanyaga egy acél lemez, amelyet a megfelelő formai kialakítás után zománcoznak. A zománcot magas hőfokon a kádtestre égetik. A zománc bevonat adja a kád színét, koptató rétegét és védelmét az acél lemeznek. A jó minőségű lemezkád zománcozása kellőképpen kopás-, karc,- és ütésálló. A lemezkádakat többféle vastagságban készítik, az olcsóbb nagy tömegben előállított termékeknél az 1,6 mm vastagság a jellemző, itt a zománcozás technológiája és alapanyaga is gyengébb minőségű, ezáltal sérülékenyebb. Olcsóbb termékeknél nem ritka, hogy már a szállításkor a kisebb ütődésektől leverődik vagy sérül a zománc.
Léteznek 3,5 mm vastag termékek is, amelyeknek merevsége, tartóssága egyedülálló.
A magasabb minőségű, professzionális gyártástechnológiával készült termékek élettartama, felületének tartóssága néha évtizedekben mérhető.

Léteznek olyan gyártók, akik akár 15-30 év garanciát vállalnak termékükre!

 

Jó munkát mindenkinek egy esetleges fürdőszoba felújításhoz! :-)

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged