Hírek

Extrém, extravagáns, egyedi, stílusos, kicsi…

A kezdetek kezdetén, amikor a legtöbb család saját kezűleg építette fel otthonát, még csak kényszerűségből készültek kis alapterületű házak, ám manapság már-már divat extrém kicsi házat építeni.

Egy néhány következik most…utolsóként jelent meg cikkem a szavazzukmeg.hu oldalán !

 

Egy lengyel ötlet: ház a póznán

A túlzsúfolt területekre történő építkezés kivitelezésére több izgalmas megoldás született már, de egyik sem volt olyan kreatív, mint a lengyel Front Architects terve, amelyhez az ötletet valószínűleg az út menti hirdetőtáblák adták. A megoldás: hogyha lehetetlen helyre szeretnénk építeni otthonunkat, akkor felfelé kell terjeszkedni. Ezen póznára „szerelt” mini otthonok kiemelkednek a környezetükből, ráadásul csodálatos kilátást nyílik belőlük. Egyetlen hátrányuk, hogy egyterűek.

Ház a póznán

 

Házbővítés tojással

Bővítené házát egy vendégszobával? Ez első ránézésre igen hosszadalmas és drága vállalkozásnak tűnhet – ráadásul felesleges is, hiszen a DMVA tervezői már megalkották az ideális „plusz szobát”. Ez a tojás formájú építmény ráadásul egyedülálló mini otthonná is alakítható egy fürdőszoba és egy konyha hozzáadásával.

Már csak a szomszédok furcsa pillantásait kell megszokni.

Házbővítés tojással

 

Francia kocka

Ezt a kis kockát eredetileg hétvégi háznak tervezték a francia építésziroda munkatársai, ám ha jobban megnézzük, otthonnak is megfelelő. Hihetetlen, de e kis dobozokban minden megtalálható, amire egy négytagú családnak szüksége lehet, leszámítva talán a teret. A tetőablakkal fedett Carre D’Etolies-ek Franciaország-szerte bérelhetők.

Francia kocka

 

Szorongás Tokióban

Építésre alkalmas területet találni a zsúfolt Tokióban szinte lehetetlen, ám Takafumi Matsunga építész ezt is megoldotta. Ebbe a két ház közötti, alig több mint 3 méter széles sikátorba tervezte lakóházát, amelynek legszűkebb pontján akár mindkét szemközti falat is meg tudják érinteni a lakók. Ugyanakkor az ügyes belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően ez a miniház szinte tágasnak tűnik.

Ahogy ezt egy régebbi cikkemben, még egyszer bemutattam…

Szorongás Tokióban

Via

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged