Hírek

Retro hangulatban…

Manapság a Retro stílus nemcsak az öltözködésben hódít, hanem a lakberendezésben is teret nyert!

A tervezők, designerek újragondolják a régi formákat, a színvilágot és átültetik a mai modern világba, új stílust teremtve. A lakberendezésben a Retro az 50-es, 60-as, 70-es évek Amerikájának stílusát idézi. Az újraértelmezett tárgyak felidézik a korszak hangulatát, színeit, formáit és az optimista életérzést.

A II. világháború utáni évtizedekben elindult a tömegcikkgyártás, amely lehetővé tette az új anyagok létrejöttét, mint például a műanyag, az üvegszálas műanyag, a rétegelt lemez és az alumínium vázas bútorok.
A Retro stílusú bútorokra a formák egyszerűsége, a praktikusság jellemző, könnyen variálhatók, átalakíthatók.

Amennyiben Rerto stílusúra szeretnénk berendezni lakásunkat, arra ügyeljünk, hogy ne legyen minden mintás, egyszínű kiegészítőkkel tompítsuk a hatáson, hiszen a Retro a hiedelemmel ellentétben nem túlcicomázott, nem giccsparádé, hanem a színek, formák, minták tudatos játéka.
Ha azonban „túl sok” nekünk ez a stílus, nyugodtan becsempészhetünk csupán egy-egy kiegészítőt az enteriőrbe.

A gömbölyű formák, harsány színek, a fiatalos lendület képes elfeledtetni velünk túlhajszolt, rohanó világunk keserűségét, egy ilyen stílusban berendezett lakásban garantáltan felvidulunk egy hosszú nap után.

Egy nagyon jó példa következik minderre a nagyvilágból…

 

Via

Köszönet Endrődi Zsuzsinak a szövegezésért! :-)

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged