Hírek

A tapéta és a hozzá illő szövet…

A tapéta nem olyan jellegtelen, minta a síma festék és a vakolat. Igen népszerű a faldíszítő elemek között, mert változatos és sokféle stílus kialakítható velük. A tapéta másik tapétával kombinálva és falfestékkel együtt is mutatós.

A nyomott mintás tapéták és szövetek a lakberendezés mostohagyerekei, holott ezek teszik otthonunkat személyessé, anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a fő berendezési tárgyakról. Minden minta karakteressé teszi, és tartalommal tölti meg a helyiséget, meghatározza annak stílusát. A mintaválaszték hatalmas, a variációk száma szinte végtelen – pöttyös, virágos, geometriai formás, pávaszemes, csíkos variációk….és még nem beszéltem az egyedi művészi összeállításokról.

 

Angliában hatalmas hagyománya van a tapéták gyártásának, történelmük sok száz évre visszavezethető.  A  ROMO egy családi vállalkozásként induló cég, amelyet 1902-ben alapítottak az Egyesült Királyságban. Exkluzív szövetek, falburkolatok tervezésével foglalkoznak, és mára már világszerte elérhetővé váltak.
A Romo cég új kollakciójából válogattam képeket a cikkhez. Jó böngészést mindenkinek!

 

képek

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged