Hírek

Kék vagy fekete hálószoba? Melyiket választanád?

Az egészséges hálószoba legfontosabb jellemzője az, hogy létezik!

Ideális ugyanis az lenne, ha minden lakásban volna külön helyiség erre a funkcióra. Ha új helyre költözünk, és több helyiség is szóba jön hálószobaként, akkor érdemes végigpróbálni mindegyiket, egy „próbaalvással”.

Ha többlakásos társasházban lakunk, lehetőleg ne válasszunk olyan helyiséget, amelyhez közel (alatta, mellette vagy fölötte) lift, lépcsőház, illetve folyosó van, mert a folyamatos nyüzsgés mindenképp zavarhatja éjszakai nyugalmunkat.

Mivel életünk egyharmadában alszunk, fontos feladat az ágyunk helyének jó kiválasztása. Az alváshoz nélkülözhetetlen „kuckó hatást” az ágy mögötti falra fölakasztott faliszőnyeggel, drapériával vagy a mostanában olyan divatos és változatos tapétákkal is elérhetjük.

A hálószoba legyen az alvás, a pihenés szentélye (egyéb, testünknek-lelkünknek hasonlóképpen fontos funkcióiról most nem is beszélve), ahova elvonulhat a pihenni vágyó, ha a család többi tagja még tévét néz, olvas, tanul, villanyfénynél dolgozik…

Melyik hálószoba tetszik jobban a mellékelt képek közül? A kék, fehér kiegészítőkkel, vagy a fekete, grafitszürke, a maga extra vagányságával…?

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged