Hírek

Lakásvásárlás előtt légy körültekintő!!!

A lakásvásárlás  életed talán egyik legnagyobb döntése, de akár hosszú, akár rövid távra keresel, akkor is érdemes utánajárni néhány dolognak, hogy megkíméld magad vagy családod a későbbi kellemetlen meglepetésektől.

A közlekedés az egyik legelső kérdés, ami felmerül, mikor egy ígéretes lakáshírdetésre találsz. Egy közeli villamos- vagy buszmegálló jó kiindulási pont. Az ingyenes parkolási lehetőség még akkor sem elhanyagolható, ha nincs autód. Ha hosszútávon a lakás ban szeretnél maradni, elképzelhető, hogy ez az állapot közben megváltozik.

A közeli zöldterület egy lakás esetében nagyon fontos (gyerek, kutya vagy akár egy séta miatt is), persze más a helyzet, ha házat szeretnél venni. Ott a telek tájolása, mérete a lényeges.

Víz- és elektromos vezetékek állapota. Egy szépen felújított fürdőszoba  sokat emel a lakás értékén, de azért ne foglalózd le rögtön csak azért, mert tetszik a csempe. Inkább kérdezd meg, hogy a felújítás  során csak esztétikai javításokat végeztek-e, vagy a vezetékeket is kicserélték – nem sokat ér a keményfa padló, ha néhány hónap múlva eláztatja egy csőtörés.

Ha társasházba költözöl, érdemes annak is utánajárni, tervez-e a lakóközösség nagyobb beruházást vagy felújítást.   Ez hosszútávon jó befektetés, hiszen sokat emel a lakás értékén, ugyanakkor valószínűleg a közös költség  megemelkedésével jár majd, így mérlegelned kell, belefér-e mindez a költségvetésbe.   Ne dőlj be a lakberendezésnek! Egy szépen berendezett, divatosan kifestett lakásért akár milliós tételekkel is többet kérhetnek, mint egy – akár jobb adottságokkal rendelkező, de – elhanyagolt vagy ódivatú otthonért!

 

Ha véglegesen letetted a voksodat egy lakás mellett, ügyelj arra, hogy olyan szerződés szülessen, ami tartalmilag és formailag is megfelelő – legyen benne például konkrét időpont, ameddig a korábbi lakónak ki kell költöznie.

 

Jó lakás vadászatot, vagy költözést, akinek valamelyik napirenden van! :-)

 

Megyeri Éva –  lakberendező, Szeged