Hírek

A gyerekek játszva tanulnak. Ezért vesszük mi is komolyan a komolytalanságot!

A bútortervezés napjainkban a design egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata.

Az utóbbi években a fogyasztók érdeklődése megnőtt a kortárs lakberendezési tárgyak iránt. A mai fogyasztók jelentős része megengedheti magának, hogy bútorvásárláskor jobban figyelembe vegye a divat szempontjait, és merészebben alakítsa ki lakókörnyezetét, mint korábban. A svéd óriás (IKEA) a kortárs bútorokat rendkívül alacsony áron kínálja, és sikerével, népszerűségével magasra tette a lécet a többi hagyományokkal rendelkező márkák előtt is. A lakáskultúra irányzatait a minden év áprilisában megrendezett nemzetközi bútorvásár, a Salone Internazionale del Mobile reprezentálja. Az élvonalhoz tartozó cégek itt a legrangosabb designerek által tervezett prototípusaikat teszik szemlére, s azokat kezdik el gyártani, amelyek iráni legnagyobb a közönség és a sajtó érdeklődése.
A közönség jóval fogékonyabbá vált a design iránt, mint eddig bármikor: a tárgykultúra kérdéseit még sohasem kísérte olyan élénk érdeklődés, mint manapság! A design ma vitathatatlanul a művészetek, az emberi kreativitás egyik legizgalmasabb területe.

Merjünk betervezni környezetünkbe egy-két érdekes, izgalmas „alkotást”! Itt van például  a gyerekszobába egy izgalmas bútordarab, ezt akár otthon is el tudjuk készíteni! Színes, érdekes, kreatív…

 

Via

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged