Hírek

Home office!

Mostanában divatossá vált otthon dolgozni, főként a kisgyermekes anyák körében.

Megtervezésénél praktikus, biztonságos, kényelmes, munkára ösztönző, és egyben kellemes környezet kialakítására törekedjünk. Bár a dolgozószoba, vagy kuckó egészen más képzetet kelt mint az iroda, funkciójában mégis azonosak. A különbség az elnevezésben, és a berendezés módjában rejlik.

Olyan helyet keressünk a dolgozószoba kialakításához, amely hermetikusan elzárható a lakás többi részétől, ahol nem zavar a család többi tagja. Ha ez nem áll módunkban, akkor válasszunk egy félreeső sarkot, a nappaliból, hálószobából, amit leválaszthatunk valamilyen térelválasztási módszerrel.

A dolgozószobának nem szükséges irodához hasonlítania!

Ha már megadatott az a lehetőséged, hogy nem kell egy mások által berendezett, rideg irodában dolgozod, akkor megálmodhatod azt a környezetet, amiben szívesen dolgoznál. Ez az iroda minden bizonnyal kellemes megvilágítású, és kényelmes lenne, ízléses, de hangulatos tároló rendszerekkel, képekkel a falon, személyes tárgyakkal az asztalon. Az íróasztal, a lámpa, a polcok stílusa (de még az irodai felszerelések, és a telefon formája is) hozzájárul az összhatáshoz. Ha az iroda csupán egy sarok, a helyiség egészének funkcióit úgy kell összehangolnunk, hogy kellemes vizuális összhatást érjünk el.

A berendezés ízlés kérdése, de főleg, ha nincs lehetőség külön helyiségben berendezni a munkahelyed, jó, ha a lakás többi bútoraihoz illeszkedik a munkasarok.
A legfontosabb pedig egy kényelmes szék! Erre nem szabad a pénzt sajnálni, mert rövidesen gerinc bántalmaink lesznek. Olyan széket válasszunk, amelyik kényelemes, és tartja a gerincet, valamint állítható magasságú!
Ha nagyon sok időt töltesz a dolgozószobában, akkor nem árt egy kávé- vagy teafőzőt kézügybe szerelni, hogy ne rohanjunk folyton a konyhába, ahol eszünkbe juthat, hogy gyorsan el kell mosogatni, vagy ebédet főzni. És nem árt megfelelő háttér zenéről is gondoskodni.

Jó munkát Mindenkinek!

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged