Hírek

Vidéki élet?!

Kutatásokkal bizonyított, hogy a magyar emberek kedvenc színe a piros! Vidéken is nagyon kedvelt!

Örök dilemmát okozó kérdés, vajon vidéken vagy egy divatos nagyvárosban, netán Budapesten előnyösebb-e élni. A gazdasági válság kirobbanása óta sokan kényszerből választják a vidékiéletet, az olcsóbb ingatlanárak és a létfenntartás reményében.

Az éremnek persze két oldala van, vidéken munkahelyet találni is jóval nehezebb, ráadásul a vidéki fizetések akár 20%-kal kevesebbek is lehetnek a nagyvárosi béreknél. Ha viszont kitartunk nagyvárosi munkánk mellett, a mindennapi bejárást kell megoldani.

Ördögi körnek tűnik, a kérdés már-már megválaszolhatatlannak. Eldöntésében figyelembe kell vennünk az életkort is, mely más-más élethelyzeteket feltételez, arról nem is beszélve, hogy az idő haladtával fontossági sorrendünk is átértékelődik. Gyerekként, fiatalként a vidéki élet előnye lehet, hogy az emberpalánta sokkal nyugodtabb, ember- és természet közelibb környezetben cseperedhet fel. Gyerekkorban még tetszhet az is, hogy mindenki ismer mindenkit, ami kamaszodó fiatalként éppenséggel már zavarhat egyeseket. Családosként vidéken kényelmesebbnek és nyugalmasabbnak tarthatjuk a gyereknevelést, kisebb az esélye, hogy gyermekünk naphosszat a plázákban lófrál, kétes egyénekkel köt ismeretséget, rossz társaságba keveredik.

Mondhatjuk úgy is, a vidéki életnek egyszerűen csak előnyeit tapasztaljuk a nagyvárosi élettel szemben. Nincs több rohanás, pörgés, nyüzsgés, szmog, dugó, rossz tömegközlekedés, csak friss levegő, béke és nyugalom, kiegyensúlyozottság és derű.

Nagyon sok embert vonz napjainkban a vidéki élet a környezetemben! Van olyan is, aki már a megvalósítás küszöbén áll. Hajrá…

Képeken a vidéki élethez kedvcsináló, kellemes hangulatú jelenetek…

 

Megyeri Éva – lakberendező, Szeged