Hírek

Kis alapterület és jól átgondolt lakberendezés…

Újabb tökéletes példa, hogy milyen jól lehet gazdálkodni kis alapterülettel is és jól átgondolt lakberendezési és dekor megoldásokkal milyen kellemes, stílusos enteriőrt lehet kialakítani kis lakásban. Ez a lakás nincs 40 nm!!! De itt tényleg minden funkció megvan: konyha-étkező, nappali, háló, fürdő…na jó, előszoba nincs! :-) Én laktam egyszer egy 25 nm-es kislakásban – az volt az első közös lakásunk a gyerekeim apukájával – tehát tudom miről írok. De AZT mi nagyon szerettük, pedig minden héten eltört valami. :-)

Ötletek, inspirációk.

Ha van rá lehetőség, akár egy fal megszüntetése, kivágása, más térelválasztó elemmel való helyettesítése is nagy változást hozhat. Itt az egy térben elhelyezkedő konyha, étkező, nappali lett elválasztva egy üvegfallal a hálószobától. Az üveglapra talán egy fényáteresztő fóliát ragasztottak, így a privát szféra maximálisan megmaradt a hálótérben. A fehérre festett falak és a fehér laminált padló kifejezetten világossá és vizuálisan nagyobbá teszik a teret. A szürke és lime zöld szín pedig feldobja és modernné teszi.

Sok bútort nem szabad bezsúfolni kis alapterületű lakásba, az itt látható bútorok mind könnyed, funkcionális darabok, sok közülük IKEA termék. De nincs ezzel semmi baj!

(Tipp: ha kerekeket szerelünk a TV alatt látható IKEA polcra, sokkal légiesebb, könnyedebb lesz a hatás… )

forrás

 


Címkék: , ,